Product Info

Decentrale Duo Unit

Verwarmen, koelen en ventileren met 1 simpel apparaat?
Dat is nu mogelijk met de DD!

Wat is een Decentrale Duounit?

De Decentrale Duounit (DD) van Combine is een slim en gecombineerd apparaat om per woonruimte de verwarming, koeling en luchtverversing met luchtzuivering te verzorgen. De DD wordt toegepast in nieuwbouwwoningen en ter vervanging van een bestaand verwarmingssysteem en ventilatiesysteem. De decentrale werking van de DD zorgt ervoor dat het klimaat per ruimte wordt geregeld en heeft als voordeel dat energieverspilling door het onnodig transporteren van warmte door een huis en het verwarmen van niet gebruikte ruimtes wordt voorkomen.

De DD heeft een modern uiterlijk en is aan de voorzijde afgewerkt met een opalen glasplaat. De DD wordt over het algemeen aan de muur opgehangen op de plaats van de oude radiator van een cv-systeem, hierdoor is de DD toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatiehuizen.

Het ventilatiesysteem in de DD is voorzien van een warmte terugwin systeem dat tot 90% van de warmte uit de afgevoerde lucht terugwint. Hierdoor is de DD zeer energiebesparend. Komt u op een koude winterdag uw huis binnen en wilt u zich snel opwarmen bij de kachel dan kunt u gebruik maken van de boost functie. Deze boost functie zorgt voor een tijdelijke extra hoge temperatuur.

De DD is uitgerust met een ionisator voor luchtzuivering. Met dit systeem worden zelfs de kleinste verontreinigingen uit de lucht gehaald. Naast stofdeeltjes worden bijvoorbeeld ook bacteriƫn, schimmels en pollen bestreden. Dit systeem werkt verder zonder lastige filters die regelmatig moeten worden vervangen, waardoor het systeem zeer onderhoudsarm is.

De Installateurs hebben bovendien minder installatietijd nodig met dit decentrale systeem, omdat zij geen uitgebreide centrale verwarming en ventilatiesystemen meer aan hoeven te leggen. Het installeren van de DD is eenvoudig uit te voeren, maar indien gewenst kan DTE-Europe een cursus verzorgen om monteurs met de DD bekend te maken.